Bitcoin autó


Úgy tűnik, néha még Elon Musk is kész hallgatni a kritikára, bár egyesek szerint a bejelentés hátsó szándékot sejtet.

bitcoin autó

Nem tartott sokáig A Tesla február elején jelentette be, hogy kicsivel több mint 19 milliárd dolláros készpénztartalékának egy részéből másfél milliárd értékben vásárolt Bitcoint. Március végén aztán az online boltban is elkezdték elfogadni a fizetőeszközt — már a kriptovalutával is lehetett autót venni.

bitcoin autó

Már bitcoinért is lehet Teslát venni A lépésnek számos kritikusa akadt — és nem csak a Tesla szkeptikusok körében. Egyrészt a kriptovaluták bitcoin piaci mozgások eléggé hullámzó — sokkal inkább az, mint egy hagyományos pénzeszközé.

Másrészt az amerikai számviteli rendszer nincs felkészülve a megfelelő szerepeltetésükre, ezért egyes vélemények szerint ha lefelé megy az árfolyam, akkor elképzelhető, hogy a mindenkori legalacsonyabb értéken kell szerepeltetni őket, kvázi egy virtuális, nem realizált veszteséget jelentve, magyarul megint lehet magyarázkodni a negyedéves pénzügyi jelentés kapcsán.

bitcoin autó

Egyébként a Tesla az első negyedévben — ha eladta volna készleteit — 1 milliárd dollárt keresett volna az üzleten, persze azóta már esett bitcoin autó árfolyam. Rekord nyereség a Teslánál Ennél azonban lényegesebb elvi kifogás volt sokak bitcoin autó, hogy a kriptovaluták virtuális, számítógépes bányászata rendkívül energiaigényes, így nagy a CO2 lábnyoma.

bitcoin autó

Hogy ez pontosan mekkora is, arról megoszlanak a vélemények, de az egyik általam talált tanulmány szerint valahol Jordánia és Srí Lanka szén-dioxid-kibocsátása közötti mennyiségről beszélünk. Más tanulmányok más nagyvárosokat vagy országokat emlegetnek, de ez most mindegy is, az látszik, hogy abszolút nem triviális a nagyságrend.

Mining Ethereum (ETH) 1500 Mesin GPU Hasil Rp700 Juta per bulan! - Mining Farm diosgazda.hu

Ez persze nagyon rosszul áll egy zöld cégnek. Bitcoint vásárolt a Tesla, kilőtt az árfolyam Elon Musk most Twitteren jelentette be, hogy felfüggesztik a Bitcoin elfogadását a webshopban, mert nem tudják elfogadni az ezzel járó környezeti terhelést.

bitcoin autó

Persze kérdés, mi változott február óta, hiszen ezek már akkor is ismert hátrányok voltak. Valószínűleg az, hogy egyre nagyobb nyomás nehezedett a Teslára a kérdésben.

Lefordítod a leírást magyar Magyarország nyelvre a Google Fordító segítségével? Leírás visszafordítása angol Egyesült Államok nyelvre Fordítás Be part of the crypto trading revolution with the official Bitcoin Revolution App.

Musk egyébként arra utalt üzenetében, hogy az elmúlt hónapokban megugrott a bányászat energiafelhasználása, és emiatt változtatták meg álláspontjukat. Többen felvetették már azt is, hogy a Tesla a jövőben esetleg saját kriptovaluta kibocsátását tervezheti, de ezt egyelőre senki nem erősítette meg.

Ilyen még nem volt: bitcoin bányászós autó A Daymak Spiritus nem tűnik életképes próbálkozásnak, de már kisebb őrültséget is megvettek a kriptorajongók.