Wright bitcoin. Craig Wright tells Richard Heart he is Satoshi, wrote the Bitcoin whitepaper, put in the 1MB limit.


Az ausztrál Craig Wright a Scooby-nak személyes blogjáról és médiainterjúiról szóló állítása szerint Satoshi Nakamoto. Wright-t a Wired magazin decemberi kriptográfiai fejlesztőjeként vívta ki, de nem erősíti meg a magazin állításai akkoriban.

wright bitcoin

Néhány nappal később a magazin szerint a friss bizonyítékok rámutattak egy újabb lehetőségre: Wright lehet kifinomult csaló. Újbóli megjelenése most befolyásolhatja a bitcoin wright bitcoin irányát, beleértve egy kulcsfontosságú vitát a blockchain blokkok méretéről.

wright bitcoin

Hétfőjén személyes blogján közzétette, amit állítása szerint bizonyít, hogy ő a technológia feltalálója: egy digitálisan aláírt aláírással ellátott üzenet, amely megfelel a titkos titkosítási kulcsnak, amelyet a bitcoin blokkháncának kilencedik blokkjára írtak. Ez a blokk jelentős, mert hogyan építsünk bitcoin bányászati ​​hardvert egy tranzakciót, amely a Satoshi-ból származó bitcoinokat továbbította a wright bitcoin Hal Finneynek, egy kriptográfusnak és korai bitcoin-rajongónak.

Bár a kilencedik blokk titkos kulcsát valószínűleg Satoshi vezérelte, Wright az a kulcsmal aláírt üzenet önmagában nem meggyőző bizonyíték arra, hogy ő és Satoshi egy és ugyanaz.

wright bitcoin

A múltban valaki másként használhatta volna a privát kulcsot, hogy aláírja az üzenetet Wright azt állítja, hogy aláírta Jean-Paul Sartre es esszéje arról, hogy miért tagadta meg a Nobel-díjat az irodalomért. Wright megtagadása, wright bitcoin aláírja a valaki által kiválasztott üzenetet, hogy bizonyítsa a birtokában a kulcs lehet annak a jele, hogy nem tudja, The Economist javasolta.

Wright úgy tűnt, üzenetet a magánkulcshoz az első blokkhoz a The Economist bemutatójában, de a magazin arra figyelmeztetett: "Az ilyen demonstrációkat színpadon lehet kezelni; és az információ, amely lehetővé teszi számunkra, hogy önállóan végezzük a hitelesítési folyamatot, túl késő volt ahhoz, hogy ezt teljesen teljesítsük.

  • Craig Wright ultimátum: Vegyük le a „my” Bitcoin whitepaper-t, vagy pereskedjünk
  • Craig Wright beperelné a Bitcoin és Bitcoin Cash fejlesztőit

Matonis, az alapító igazgatója A Bitcoin Alapítvány elején válaszolt a Satoshi-nak. Először egy Wright-on tartott egy Andresen, aki átvette Satoshi-t a Bitcoin szoftver vezető fejlesztőjeként, Wright bemutatói ugyanolyan meggyőzőek voltak: "Azt hiszem, Craig Steven Wright az a személy, aki feltalálta a Bitcoint" - írta blogjára hétfőn.

Bitcoin will never go over $100,000 - Craig Wright

Miután időt töltöttél vele, az ésszerű kétségen túl meg vagyok győződve: Craig Wright Satoshi, "írta Andresen. Tehát mit tett Wright, hogy eldöntsék követelését? És az életet nehezítik meg nekem, hanem a barátaimnak, a családomnak, az alkalmazottaimnak.

wright bitcoin

Van itt személyzetem Londonban, tengerentúli munkatársaim vannak, és privátok akarnak lenni, nem akarják, hogy mindez befolyásolja őket. Nem akarom, hogy ezek közül bármelyiket befolyásolják.

wright bitcoin