Btc németország, Németország: a Bitcoin törvényes pénzügyi eszköz | Kripto Akadémia


btc németország

Ezzel megnyílt az út az átfogó és pontos szabályozás kidolgozása felé. Eddig ugyanis a kriptopénzek egyetlen létező törvényi kategóriába sen fértek be.

btc németország

A BaFin definíciójában a kriptopénzek pénzügyi eszközök lettek. Pontosabban a kriptopénzek akkor pénzügyi eszközök, ha megfelelnek a következő öt kritériumnak: Nem egy központi vagy közösségi intézmény bocsátja ki azokat, Jogilag nem fizetőeszközök vagy pénzek, Magán- és jogi személyek is használhatják azokat, hogy értékcserét vagy fizetést végezzenek vele, Befektetési célokat szolgálnak, Elektronikusan lehet tárolni, kereskedni- és továbbítani azokat.

A BaFin kitér arra is, hogy a kriptopénzeket nem szabad összekeverni az elektronikus pénzekkel, amire btc németország rendes szabályozás.

btc németország

Ezt a szövetségi hivatalt ben hozták létre, amikor három létező pénzügyi ellenőrző szervet egyesítettek a BaFin alá. Azóta a BaFin szinte minden pénzügyi tranzakciót és intézményt felügyel, beleértve a bankok, biztosítók, hitelintézetek, tőzsdék, brókerek vagy pénzügyi szolgáltatókat is.

Az a célja, hogy biztosítsa a német pénzügyi rendszer életképességét, stabilitását és integritását.

btc németország

Közel bank, pénzügyi intézmény, biztosítótársaság és német befektetési alap tartozik a szabályozása alá.