Bitcoin venezuelában, Hogyan vezetik a Fiat pénznemválságai a nemzeteket a kriptopénzek felé - Bevételek -


Venezuela az új szankciókat megkerülve, bitcoinban kereskedik Törökországgal és Iránnal.

bitcoin venezuelában

A hiperinflációtól szenvedő és szigorúan szankcionált latin-amerikai ország, Venezuela bitcoinban fizet Törökországnak és Iránnak a két országtól vásárolt termékekért.

A hírportál szerint a már gyakorlatilag állami hatáskörbe tartozó bitcoin bányászatot arra használja az állam, hogy a katonság bevonásával bányászott kriptovalutával fizessen az importért.

Nicolas Maduro elnök kormánya azt tervezi, hogy növeli a bitcoin, kereskedelemben történő használatát.

bitcoin venezuelában

A dél-amerikai ország azonban nemcsak a BTC-vel bitcoin venezuelában megkerülni az amerikai szankciókat, bármilyen megoldásra nyitott az államvezetés. A már fentebb említett törvény felhatalmazást ad a végrehajtó hatalomnak arra, hogy bármilyen pénzügyi mechanizmus létrehozható és végrehajható legyen a kriptoeszközökkel és a blokklánc technológiával összefüggésben. Elbukott a petro, jöhet a bitcoin Nicolás Maduro venezuelai elnök kormánya az állam által kibocsátott, olaj-támogatott petro kriptovalutát szánta még ban a bitcoin venezuelában és a belföldi kereskedelem csereeszközének.

bitcoin venezuelában

A petro népszerűtlensége miatt azonban kénytelen volt a bitcoin és az ethereum felé fordulni. Idén szeptemberben az elnök megfenyegette az országban működő bitcoin bányászokat és regisztrációhoz kötött tevékenységnek nyilvánította a kriptovaluta bányászatot.

bitcoin venezuelában

Novemberben a kormány létrehozta a Digitális Eszközök Előállításáért Felelős Központotahol a katonaság bevetésével elindult az állami bányászat.

A múlt héten a kormány elindította saját kriptotőzsdéjét is, amelyet a Nemzeti Kriptoaktív Felügyelőség irányít.

Itt az állampolgárok bolivárért vehetnek bitcoint.