Bitcoin törvény. 1. Bevezetés: az elemzés alapját képező bűncselekmény történeti háttere


Nayib Bukele elnök javaslatát kedden a kongresszus 84 lehetséges szavazatból 62 jóváhagyta.

legmagasabb kriptocurrencia ár bitcoint elfogadó üzletek

A nemzetközi piac azonban bírálja a döntést és további egyeztetéseket kérnek a törvény életbelépésének felülvizsgálatára. A Nemzetközi Valutaalap csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy El Salvadorban a bitcoin bevezetése, mint hivatalos fizetőeszköz gazdasági és jogi aggályokat vet fel.

tradingview iop btc rivális kereskedelem btc

Úgy vélik, hogy ez hatással lehet az IMF által támogatott programra, mely az ország kötvényein is nyomot hagy. A Bitcoin 90 nap múlva válik hivatalos fizetőeszközzé az amerikai dollár mellett. Az elnök úgy véli, hogy a kriptovaluta elfogadása egy olyan gazdasági innováció, mellyel rengeteg iparág támogatható.

Ugyanakkor a legtöbb szektornak, mint például a kereskedelem vagy a szolgáltatói szféra, pénzügyi szemléletváltáson kell átesnie. Mindeközben a bankok, befektetők és pénzügyi szakemberek egy pesszimistább tartással kezelik.

Nayib Bukele alig két hete jelentette behogy az országában elsőként legális fizetőeszközként ismernék el a bitcoint. Guevara mellett nem csak saját pártja, hanem egy salvadori lakosokból álló csoport is áll; állításuk szerint az új törvény alkotmányellenes. Nayib Bukele két héttel ezelőtti döntését, miszerint az országban a bitcoint mint törvényes fizetőeszközt fogják elfogadni, vegyes fogadtatás érte. Egyrészről, nagy segítség lehet a nemzetközi pénzutalások könnyítésében, hiszen ezt a bitcoin jóval olcsóbbá, illetve mindenki által elérhetővé tudná tenni.

A bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadása számos makrogazdasági, pénzügyi és jogi kérdést vet fel, amelyek nagyon körültekintő elemzést igényelnek — mondta Gerry Rice, az IMF szóvivője. A pénzügyi elemzők árgus szemmel figyelik az ügy hatásmechanizmusait, és folyamatos konzultálás zajlik a hatóságokkal.

Úgy tűnik, hogy az aggodalmak táptalaja a közép-amerikai ország számára kulcsfontosságú IMF-megállapodás jövője, valamint a külföldi befektetők negatív irányba való befolyásolhatósága okozza.

bitcoin nem veszteséges mennyit csinálnak a bitcoin bányászok

El Salvador bitcoin törvény folytat az IMF-fel, közel egymilliárd dolláros programot keresve. A kriptográfia nagyon marginális történet bitcoin törvény salvadori befektetési tézishez — mondta Patrick Esteruelas, a New York-i Emso Asset Management kutatási vezetője. A pénzügyi elemzők úgy gondolják, hogy ez a lépés nézeteltérést okozhat az IMF és a közép-amerikai ország között.

Itt az első ország, ahol hivatalos fizetőeszköz lesz a bitcoin Portfolio Cikk mentése Megosztás Salvador jóváhagyta a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszköz legyen. Tegnap számoltunk be arrólhogy Salvador elnöke, Nayib Bukele bejelentette, hamarosan benyújtja azt a törvénytervezetet, amely megszavazása után a bitcoin törvényes fizetőeszközzé válhat az országban. Kedden éjfélkor Salvador kongresszusa jóváhagyta Nayib Bukele elnök törvényjavaslatát, amely a bitcoint törvényes fizetőeszközzé minősíti, ezzel a közép-amerikai ország bitcoin törvény világon elsőként tette ezt meg. A törvényhozók többsége megszavazta a kriptovalutát hivatalosan is felkaroló törvény megalkotására irányuló kezdeményezést, annak ellenére, hogy aggodalmak merültek fel Salvador Nemzetközi Valutaalappal folytatott programjára gyakorolt lehetséges hatása miatt. Salvadorban nagyrészt készpénzzel fizetnek az emberek, a 6,5 milliós közép-amerikai ország lakóinak 70 százalaka nem rendelkezik bankszámlával vagy hitelkártyával, és a külföldön dolgozó salvadoriak hazautalásaiból adódik az ország GDP-jének 20 százaléka.

Természetesen a kriptopiac résztvevői izgalommal figyelik az eseményeket és várják, hogy az új valuta bevezetése más országokra is ösztönző hatással lesz-e. Az El Salvador-i elnök jelezte, hogy országos szinten elérhető tanfolyamokat tartanak majd a lakosság számára, ahol megtanítják a kriptovaluta helyes használatát.

Kapcsolat Bitcoin adózás Tartalmát tekintve a Bitcoin nem jogszabály által meghatározott fizetőeszköz, értékpapír vagy birtokba vehető dolog, és csak virtuálisan létezik.

A cikk szerzője Szalga Bogi.