Bitcoin supermarket. Első számú közellenség lett Elon Musk a bitcoin konferencián


opciók bitcoin trading

Az ügy előzménye, hogy a konferencia előestéjén Elon Musk, a Tesla vezére rejtélyes mémet tett közzé közösségi oldalán, amellyel ismét lejtőre küldte az árfolyamot.

A Tesla részvényesei már megszokhatták, hogy a cég első embere egy-egy internetes posztjával óriási árfolyammozgásokat idéz elő, akár pozitív, akár negatív irányba. Az amerikai értékpapír-felügyelet is több esetben vizsgálódott piacbefolyásolással vádolva a milliárdost.

  • Lefordítod a leírást magyar Magyarország nyelvre a Google Fordító segítségével?
  • Bitcoin piaci mozgások
  • Lefordítod a leírást magyar Magyarország nyelvre a Google Fordító segítségével?

Februártól azonban már nem csak a Tesla részvényesei, hanem a kriptopénzek befektetői is árgus szemekkel figyelik Musk közösségi oldalait. A Tesla vezére februárban mintegy másfél milliárd dollárért vásárolt bitcoint, és bejelentette, hogy a jövőben azzal is lehet Teslát vásárolni.

0 01 btc euróban

A bejelentés után felrobbant az árfolyam, egészen 43 ezer dollárig ugrott fel. Visszatekintve azonban még ez is jó beszállópont lehetett volna, hiszen az igazi szárnyalás ezután kezdődött.

Első számú közellenség lett Elon Musk a bitcoin konferencián

A történelmi csúcsát az árfolyam április közepén érte el, 65 ezer dolláron. Május elején jelentek meg az első hírek, hogy környezetvédelmi aggályok miatt Musk kiábrándult a bitcoinból és ezért nem fogadják el a digitális fizetőeszközt a Teslák vásárlásánál. A bejelentést követő héten beszakadt a kriptodevizák piacaa bitcoin értékének közel felét elveszítette.

maison du bitcoin

Elemzők szerint ebben Musk posztjának is szerepe volt, de megjegyzik, hogy az árfolyam rendkívül túlértékelt volt és sokan realizáltak nyereségüket. A bitcoin supermarket piacára amúgy is jellemző a nagy volatilitás.

A májusi beszakadás után azonban ismét btc plus500 a vevők és a 30 ezer dolláros szintről újfent 40 ezer dollár közelébe került az árfolyam. Egészen Musk legújabb közösségi médiában bitcoin supermarket fotójáig, amelyet éppen a bitcoin konferencia előestéjére időzített — írta a Fox Business.

Musk korábbi nyilatkozataiból mindenki értette, hogy az összevágott fotók a bitcoinnal való szakítására utalnak.

Michael Saylor Gives Insight on The Bitcoin Market, China, Green Mining \u0026 MicroStrategy - 6/25/2021

A válasz sem maradt el. A pénteken Miamiban kezdődő bitcoin konferencia egyik házigazdája, az RT pénzügyi szakértője, Max Keiser volt, aki saját neve alatt futó pénzügyi műsoráról is ismert. A megnyitón Keiser nem fogta vissza magát és többször is nyomdafestéket nem tűrő módon bírálta Elon Muskot.

  • A Bitcoin Code egy kriptotechnikai program, amelynek célja a felhasználók automatikus kereskedése, a program rendkívül intuitív és fejlett.
  • Bitcoin biztonságos kereskedelem
  • A z Kosice legnépszerűbb városi mobilitási alkalmazás.