Bitcoin oroszország, Így töltheted le már a hivatalos megjelenés előtt a Windows 11-et


bitcoin oroszország

Oroszországnak követnie kell Salvador példájátés el kell fogadnia a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, állítja az egyik legbefolyásosabb orosz oligarcha, Oleg Gyeripaszka. A milliárdos az Orosz Központi Bankot hibáztatja a digitális eszközökre vonatkozó szigorú előírások miatt, véleménye szerint ugyanis kizárólag a bank áll a helyi állampolgárok kriptovaluta befektetéseinek útjában. Gyeripaszka egyébként az oroszországi legnagyobb jótékonysági alapítvány, a Voloe Delo, valamint a Basic Element bitcoin oroszország alapítója, aki egykor az ország leggazdagabb embere volt, a as pénzügyi válság után azonban jelentősen háttérbe szorult.

bitcoin oroszország

Jótékonysági tevékenységek, üzleti eredmények ide vagy oda, ami azt illeti, Gyeripaszka is jócskán bitcoin oroszország Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának célpontjává vált. Kriptovaluta szabályozás Oroszországban Oroszország tisztviselői nemrégiben már benyújtottak egy törvényjavaslatot, melyben legálisnak nyilvánították a kriptovalutákba történő befektetéseket az országban.

bitcoin oroszország

A jogszabály ugyanakkor előírja, hogy abban az esetben, ha az éves tranzakciók értéke meghaladja a rubelt kb. Amennyibe pedig mindez nem így történne, a be nem jelentett nyereség 10 százalékának megfelelő pénzbírságra, az adózás kikerülése esetében pedig 40 százalékos büntetésre számíthatnak.

Nyilvánvalóan még messze a vég, Vladimir Putyin orosz elnök pedig nemrégiben még mindent megtett volna azért, hogy véget vessen a kriptotranzakcióknak.

bitcoin oroszország

Most viszont úgy tűnik, van egy cseppnyi esély arra, hogy Oroszország is kövesse Salvador példáját, és egy kriptobarát állammá cseperedjen.