Bitcoin nagykövetség


Az ügy előzménye, hogy a konferencia előestéjén Elon Musk, a Tesla vezére rejtélyes mémet tett bitcoin nagykövetség közösségi oldalán, amellyel ismét lejtőre küldte az árfolyamot.

Cikkek, írások a Bitcoinról

A Tesla részvényesei már megszokhatták, hogy a cég első embere egy-egy internetes posztjával óriási árfolyammozgásokat idéz elő, akár pozitív, akár bitcoin nagykövetség irányba. Az amerikai értékpapír-felügyelet is több esetben vizsgálódott piacbefolyásolással vádolva a milliárdost. Februártól azonban már nem csak a Tesla részvényesei, hanem a kriptopénzek befektetői is árgus szemekkel figyelik Musk közösségi oldalait.

bitcoin nagykövetség

A Tesla vezére februárban mintegy másfél milliárd dollárért vásárolt bitcoint, és bejelentette, hogy a jövőben azzal is lehet Teslát vásárolni. A bejelentés után felrobbant az árfolyam, egészen 43 ezer dollárig ugrott fel.

Andreessen Horowitz 2.2 Milyar Dolarlık “En Büyük Kripto Fonunu” Kurdu - 21 - 26 Haziran 2021

Visszatekintve azonban még ez is jó beszállópont lehetett volna, hiszen az igazi szárnyalás ezután kezdődött. A történelmi csúcsát az árfolyam április közepén érte el, 65 ezer dolláron. Május elején jelentek meg az első hírek, hogy környezetvédelmi aggályok miatt Musk kiábrándult a bitcoinból és ezért nem fogadják el a digitális fizetőeszközt a Teslák vásárlásánál.

bitcoin nagykövetség

A bejelentést követő héten beszakadt a kriptodevizák piacaa bitcoin értékének közel felét elveszítette. Elemzők szerint ebben Musk posztjának is szerepe volt, de megjegyzik, hogy az árfolyam rendkívül túlértékelt volt és sokan realizáltak nyereségüket. A kriptodevizák piacára amúgy is jellemző a nagy volatilitás.

Magyarországon bitcoin

A májusi beszakadás után azonban ismét megjelentek a vevők és a 30 ezer dolláros szintről újfent 40 ezer dollár közelébe került az árfolyam. Egészen Musk legújabb közösségi médiában megosztott fotójáig, amelyet éppen a bitcoin konferencia előestéjére időzített — írta a Fox Business.

bitcoin nagykövetség

Musk korábbi nyilatkozataiból mindenki értette, hogy az összevágott fotók a bitcoinnal való szakítására utalnak. A válasz sem maradt el. A pénteken Miamiban kezdődő bitcoin konferencia egyik házigazdája, az RT pénzügyi szakértője, Max Keiser volt, python kereskedési bot bitcoin saját neve alatt futó pénzügyi műsoráról is ismert. A megnyitón Keiser nem fogta vissza magát és többször is nyomdafestéket nem tűrő módon bírálta Elon Muskot.