Bitcoin merevlemez


bitcoin merevlemez

Hirdetés James Howells még ben dobott el véletlenül egy olyan gépet, amelynek merevlemezén bitcoint tárolt. Akkoriban ez talán még nem tűnt fatális hibának, ám ha valaki ebben a pillanatban megnézi a kriptovaluta árfolyamát, és szembesül azzal, hogy egyetlen egység 10 forintot ér, akkor nem lepődik meg azon, hogy Howells végső kétségbeesésében Newport önkormányzatának segítségét kérte a település hulladéklerakójában kallódó merevlemez felkutatásában.

bitcoin merevlemez

Az informatikus 50 millió fontot kb. Úgy becsülte, hogy a bitcoin nagyjából millió fontot több mint 84 milliárd forintot érhet, így a felajánlott összeg neki és az önkormányzatnak is egyaránt megérné a fáradalmakat. Howells a The Guardiannek adott interjúban elmondta, hogy már nem először próbál a városvezetéssel egyeztetni, és a hulladéklerakó feljegyzései alapján még meg is tudná határozni, hogy pontosan melyik héten kerülhetett oda a merevlemez.

Mine Crypto Before It's Too Late! - NiceHash QuickMiner Showcase

Hirdetés Newport viszont ezúttal is határozott nemet mondott Howellsnek, hiszen az önkormányzat egyáltalán nem bízik abban, hogy bitcoin merevlemez mint 7 év hulladékát feltúrva bármekkora esély legyen megtalálni szóban forgó laptopot. Nem is beszélve arról, hogy a feltárás során felszabaduló metán és szén-dioxid igencsak káros lenne a környezet számára.

bitcoin merevlemez

Vélhetően tehát itt az ideje, hogy James Howells beletörődjön élete talán egyik legrosszabb döntésébe, és ne kutasson tovább a "kincsesládája" után.