Bitcoin korlátlan, A bitcoin bányászat sokkal könnyebbé válhat a kínai szigorítás miatt - diosgazda.hu


A bitcoin bányászat sokkal könnyebbé válhat a kínai szigorítás miatt Portfolio Cikk mentése Megosztás Mivel Kína keményen fellép a kriptovaluták ellen, hamarosan sokkal könnyebbé - és jövedelmezőbbé - válhat a bitcoin bitcoin korlátlan.

karaoke di btc bandung

A múlt hónapban Peking intézkedéseket sürgetett a bitcoin-bányászat felszámolására, mivel aggályok merültek fel, részben annak környezeti hatásai miatt.

Ez máris azt eredményezte, hogy a kriptobányászok más régiókba, például Észak-Amerikába menekültek Kínából. A kínai fellépés a hétvégén tovább fokozódott: a vízenergiában gazdag kínai Szecsuán tartomány hatóságai a kriptobányászokat a működés leállítására utasították.

bitcoin cad

Beszámolók szerint a szerint a kínai bitcoin bányászati kapacitás több mint 90 százalékát bezárták már. Bár pontos adatok nincsenek, a jelenlegi becslések szerint a globális bitcoin-bányászat százaléka Kínában zajlik. A Bitcoin-hálózat teljes hashrate-je, azaz a feldolgozási teljesítménye a jelek szerint meredeken csökkent a pekingi szigorítás nyomán. Az elmúlt körülbelül egy hónapban a bitcoin hashrate a május közepén mért ,7 millió másodpercenkénti terahashes rekordról - ami a kriptobányász hardverek sebességét méri - szerdára ,2 millió körülire csökkent a Blockchain.

hogyan kell kereskedni bitcoin a coinbase-t a binance-hoz

Szakértők szerint azzal, hogy a kínai korlátozások miatt egyre több bitcoin bányász lesz offline, más bányászok részesedése a hálózatból nőni fog, ami potenciálisan sokkal jövedelmezőbbé teheti a bányászatot. Ahogy egyre több hashrate esik le a hálózatról, a nehézség lefelé fog változni, és a hálózaton aktívan maradó hashrate többet kap a bányászati jutalmak arányos részéért - mondta Bitcoin korlátlan Zhang, a Foundry kriptobányászati cég alelnöke a CNBC-nek.

Eközben a bitcoin "network difficulty" - ami annak relatív mérőszáma, hogy mennyire nehéz bitcoin korlátlan blokkot bányászni a blokklánc számára - a májusi 25 billió feletti rekordról a múlt héten 19,9 billióra csökkent.

bitcoin forradalom uae

A bányászati nehézséget nagyjából kéthetente módosítják, így az adatokban van egy időbeli késés. A network difficulty csökken, minél kevesebb bányászati berendezés van online - mondta Killeen.

Blockchain Technology Explained (2 Hour Course)

Ez gyakorlatilag kevesebb versenyt eredményez a többi bitcoin-bányász számára. A bitcoin bányászok profitját meghatározó másik nagy tényező azonban a bitcoin ára, amely az elmúlt hónapokban gyakorlatilag lefeleződött a korábbi rekordárfolyamhoz képest.

Érdemes még bitcoint venni?

Ma az árfolyam 1,9 százalékos mínuszban van, míg idén 12,6 százalékot emelkedett. Kapcsolódó cikkünk.

bitcoin eltűnik