Bitcoin 700, Betűméret:


Támogass minket egyszeri, vagy rendszeres átutalással!

bitcoin 700

Havonta Tovább a támogatáshoz Elég furcsa helyzetbe került a finn vám- és pénzügyőrség. A hivatal nyomozói még ban egy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyben jobb híján lefoglaltak bitcoint, ami azóta is náluk van, mert amíg az üggyel kapcsolatos eljárások le nem zárultak, nem nagyon tudták eldönteni, hogy mihez kezdhetnek vele.

bitcoin 700

A finn pénzügyi felügyelet ugyanis csak tavaly kezdte el szabályozni a kriptovalutákkal való kereskedelmet. A vámhivatal ban felvetette, hogy elárverezné a bitcoinvagyonát, de visszakoztak a tervtől, arra hivatkozva, hogy megfelelő garanciák nélkül nem látják biztosítottnak, hogy a szabályozatlanság miatt a bitcoin nem jut vissza a szürke zónába.

bitcoin 700

A vámhivatalnak egyébként összesen bitcoinja van, ha a további kisebb lefoglalásokat is beleszámítják. Ennek a vagyonnak az aktuális értéke az árfolyam-ingadozások következtében elérte már egyszer a 20 millió eurót, de volt olyan időpont is, amikor csak 5 millió eurót ért.

bitcoin 700

A os ezer eurós lefoglalás jelenleg több mint 50 milliót ér. Most viszont mintha tisztulnának a jogi lehetőségek, mert az YLE közszolgálati hírügynökség szerint a hivatal bejelentettehogy eladná az összes kriptovalutáját.

bitcoin 700

Ha ez megtörténik, akkor a bitcoin 700 kincstár összesen 60 millió eurót jelenlegi árfolyamon 21,6 milliárd forintnak megfelelő összeget kasszírozhat.